Hranaté tartaletky

února 16, 2017

Ovesno-ořechové tartaletky s jahodami - i v únoru.

Jasně maj být kulatý, ale koho to zajímá, když máte radost z nových hranatých formiček, které nutně potřebujete vyzkoušet :) Také jsem potřebovala vyzkoušet, jestli jahody, jakožto to nejlepší ovoce na světě, budou mít v únoru nějakou chuť. A překvapivě měli. Z téhle várky vzniklo 7 ks "tartaletek" - na fotce 6, protože tu jednu jsem musela otestovat a focení už se prostě nedožila... Dala jsem do receptu i trochu proteinu, ale určitě jde i bez něj, takže žádnou paniku.

100 g vloček

100 g ořechů
(dala jsem vlašské)

1 vajíčko

půl odměrky proteinu
(měla jsem zrovna banán)

med, skořice


Vločky a oříšky si rozmixujeme a přidáme ten zbytek ingrediencí. S medem opatrně, protože nějaké proteiny jsou poměrně dost sladké. Naředíme troškou vody, aby vzniklo lepivé těsto. To pak vmačkáme do formiček (jakýchkoliv tvarů :D) - na dno i na stěny. Chce to trochu trpělivosti, ale jde to. Šupnem to do trouby na 180°C cca 10 minutek a mezitím si smícháme:

1 tvaroh

půl odměrky proteinu


Tvaroh s proteinem jen vyšleháme dohromady, popř. můžeme ještě dosladit. Já jsem přidala jsem trošku mléka, aby se proteinový prášek měl v čem rozpustit. Pak už jen nandáme na vršek těsta a pokračujeme v pečení ještě asi 20 minut (radši hlídat). Na závěr dozdobíme ovocem a je to tam :)



Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.