Jablíčkový makovec

září 04, 2018

Když máte doma miliardu jablek, ale nechcete štrúdl...

Náš pidi byteček je zavalený jablky, které jsme vyfasovali kamkoliv jsme přijeli na návštěvu. Ale domácí jablka jsou fajn. A jsou BIO! :) Nejsou to ty z obchoďáků, které vypadají jako plastové. Domácí možná nejsou tak pěkné, ale chuťově jsou naprosto bezkonkurenční, takže nejen že je tahle ňamka bez mouky a bez tuku, ale navíc ji ani nemusíte moc sladit!

Budeme míchat vše dohromady, takže se nemusíte bát, že v kuchyni strávíte celé odpoledne. Opravdu to bude jen práce na pár minut.

3 větší jablka

3 vajíčka

100 g máku

150 ml mléka

hrst pomletých ořechů

lžíce medu

lžička jedlé sody

lžička skořice

Tentokrát jsem těsto nalila na chlebíčkové formy, kterou jsem vyložila pečícím papírem. Od zvolené formy se bude odvíjet i délka pečení - nižší plech bude při 180 °C určitě rychleji. Nahoru můžete nakrájet ještě jedno jablíčko nebo posypat oříšky nebo ozdobit jinak dle fantazie. Ono je to stejně jedno, protože se po tom jen zapráší :)



Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.