Jablečný koláč s drobenkou

září 29, 2020

Jablka, hrušky, skořice... podzim je tady!


Další ze série jablkovo-hruškových receptů, kterými se to v tomto období na internetu jenom hemží. I já už jich na Vorvaňovi pár mám, ale dneska jsem vsadila na klasickou kombinaci ovoce, tvarohu a drobenky. Samozřejmě ve zdravější verzi. Jde celkem o 3 vrstvy, takže co na to budete potřebovat?


1. vrstva

250 g vloček

100 g medu

50 g kokosového oleje

1 vejce


Vločky jednoduše rozmixujte na mouku a postupně do ní přidávejte ostatní suroviny. Ač se to z počátku zdá beznadějné, nakonec se vám to podaří a vznikne lepivá hmota. Tu vmačkejte do formy, kterou pro jistotu ještě vyložte pečícím papírem.

2. vrstva


balení tvarohu

200 g bílého jogurtu

2 odměrky proteinu (nemusí být)


Tyto tři ingredience pouze pořádně promíchejte dohromady a rovnoměrně rozetřete na korpus. Jestli nemáte/nepoužíváte protein, nezoufejte, v klidu se obejdete i bez něj. Nemá tam žádnou pojící funkci. A pokud jste zvyklí více sladit, můžete do tvarohové směsi přimíchat ještě med či jiné sladidlo. Mně osobně však přišel med v první vrstvě jako dostačující.

3. vrstva


4 jablka (nebo hrušky)

skořice


Koláč lze vytvořit jak z jablek, tak z hrušek, záleží tedy na vás, co zrovna máte po ruce. Zvolené ovoce oloupejte, nastrouhejte nahrubo a zasypejte jej štědrou dávkou skořice. Posledním bodem programu je DROBENKA. I tu lze samozřejmě připravit v odlehčené verzi: stačí si jen v malé mističce smíchat celé ovesné vločky s medem a trochou kokosového oleje a posypat tím jablečnou vrstvu. Celý výtvor šupnete do trouby na 180 °C a cca hodinku, ale určitě průběžně kontrolujte. Hotovo bude, až drobenka nahoře zezlátne.



Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.