Makový cheesecake

dubna 23, 2018

Křupavý korpus a lehká tvarohová náplň s tóny limetky.

Další verze mého oblíbeného cheesecaku, na který nepotřebujete nic speciálního, a tak se můžete rovnou vrhnout ke kuchyňské lince.

NA KORPUS:

hrnek vloček

půl hrnku kokosu

1 vajíčko

2 lžíce kokosového oleje

1 vrchovatá lžíce medu

půl lžičky jedlé sody

lžička skořice

Vločky rozmixujeme a v mikrovlnce necháte rozehřát kokosový olej. Přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme. Ač se to zpočátku zdá beznadějné, nakonec se to vcelku pospojuje. Kdyby se vám to přece jen zdálo příliš suché (můžete mít třeba menší vajíčko, nebo dát menší lžíce oleje), tak přicmrdněte malilinko mléka. Ale opravdu velice opatrně, aby to nebylo rozblemcané - korpus je spíš sušší! Vzniklou hmotu pak vmačkáte do formy s pečícím papírem - jde s tím pracovat poměrně dobře, takže můžete těsto nahňácat i na strany, aby se vám tam tvarohová náplň nepřilepila. Samotný korpus dejte na chvilku zapéct do trouby, zhruba 10 minut, a mezitím si připravte druhou část.

NÁPLŇ:

2 tvarohy

1 zakysaná smetana

1 vanilkový puding

šťáva z jedné limetky

4 lžíce máku

1 lžíce medu nebo javorového sirupu (popř. více)

Všechny suroviny smícháme dohromady a vyšleháme, aby se hrudky z pudingu rozpustily. Směs rozprostřeme na korpus a pokračujeme v pečení na 180°C. Průběžně kontrolujte - upečeno bude až se střed koláče nebude třást. Po vychladnutí můžete ještě dozdobit libovolným ovocem...no...a je to :)




Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.