Hruškový koláč s pudingem

května 28, 2019


Božský FIT čokoládový koláč.

Na pohled možná sice vypadá jako kalorická bomba, ale nenechte se zmást. Spodní část je udělaná z hrušek (šlo by i z jablek) a na vršku ve skutečnosti není klasická čokoláda, ale jen čokoládový puding. Když na to přijde, zvládnete jej udělat úplně bez cukru, ale samozřejmě záleží na vás, jak moc jste zvyklí sladit.

NA KORPUS (klasická koláčová forma):

3 hrušky (popř. jablka)

150 g vloček

30 g kokosu

2 lžíce chia semínek

2 vejce

skořice + sladidlo dle chuti

Hrušky (nebo jablka) očistíme, nastrouháme a postupně přidáváme všechny ostatní ingredience. Pokud máte jemné vločky, nemusíte je ani mlít na mouku, stačí je nechat tak, jak jsou. Vzniklou hmotu pak už jednoduše vměstnáme do formy, přičemž si dejte záležet na vysokých okrajích, a dáme to do trouby na cca 25 minutek při 180°.

NA NÁPLŇ:

1 tvaroh

1 čoko puding

300 ml mléka

100 ml vody

lžíce kakaa

Na vychladlý korpus rozetřeme vaničku tvarohu - oslaďte opět podle sebe, a jdeme do finiše. Z čoko prášku, mléka a vody uvaříme hustý puding, do kterého vmícháme lžíci kakaa. Pořádně šlehat, ať se vám tam neudělaj cucky! :) Až budete spokojeni s konzistencí, vylijeme puding na upečený korpus s tvarohem a necháme pořádně ztuhnout. Na závěr můžete dozdobit, čím uznáte za vhodné. Já kupříkladu použila borůvky, pekanové ořechy a matcha prášek.



Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.